Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Puma z války dál tiká v chemičce. Orlen Unipetrol v Litvínově odstavil etylenovou jednotku

Chemický areál u Litvínova na Mostecku společnosti Orlen Unipetrol
ČTK
 ČTK

Orlen Unipetrol odstavil etylenovou jednotku v Záluží u Litvínova, navázal tím na zastavení výroby v sousední rafinerii po nálezu letecké pumy v areálu závodu. Uvedl to mluvčí společnosti Pavel Kaidl.

Reklama

Útlum etylenové jednotky zahájila firma v pátek ráno, protože kvůli odstávce rafinerie přišla petrochemická část závodu o suroviny. S pumou opatřenou časovačem se nesmí hýbat do úterý. Pokud do té doby nevybuchne, může se podle policie zlikvidovat. Obyvatelé ohroženi nejsou.

Evakuace

Britskou leteckou pumu z druhé světové války objevili ve středu odpoledne dělníci při výkopových pracích. Poté, co pyrotechnik zjistil, jak je nebezpečná, evakuovalo se na 600 lidí, zastavila doprava mezi Mostem a Litvínovem a chemička ve čtvrtek odstavila výrobu v blízké rafinérii.

Chemický areál u Litvínova na Mostecku společnosti Orlen Unipetrol

Čtvrtletní zisk majitele Unipetrolu se propadl. Může za to i daň z mimořádných zisků

Čistý zisk polské petrochemické skupiny Orlen se v prvním čtvrtletí meziročně propadl o 70 procent na 2,77 miliardy zlotých (zhruba 16 miliard korun). Firma v Česku vlastní rafinerskou skupinu Orlen Unipetrol zahrnující síť čerpacích stanic. Výsledky podniku negativně ovlivnila daň z mimořádných zisků a slabší výkony v oblasti rafinace. 

Přečíst článek

Provoz na silnici policie obnovila, od pátečního rána také znovu jezdí mezi oběma městy tramvaje. Mimo provoz ale stále zůstává železnice, protože trať vede kolem místa nálezu munice.

Reklama

Chemický areál u Litvínova na Mostecku společnosti Orlen Unipetrol

Skupina Orlen Unipetrol loni nezářila. Meziročně jí klesly tržby i zisk

Rafinérské a petrochemické skupině Orlen Unipetrol loni klesl čistý zisk na 5,2 miliardy korun z předloňských 17,9 miliardy korun. Meziročně firmě klesly i tržby, a to o pětinu na 166,4 miliardy korun. Skupina loni zpracovala 7,5 milionu tun ropy.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Semišové tenisky Re:Suede značky Puma

Staré tenisky patří do kompostu. Puma chce svůj biologicky rozložitelný vynález vyrábět už příští rok

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme