Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Putin posílí svou armádu. Dodá ji přes milion dronů

Ruský prezident Vladimir Putin
ČTK
 ČTK

Ruská armáda loni obdržela zhruba 140 tisíc dronů ruské výroby a letos Rusko plánuje jejich výrobu téměř zdesetinásobit; armádě jich tak dodá bezmála 1,4 milionu. Oznámil to podle agentury Reuters ruský prezident Vladimir Putin.

Reklama

„Dohromady bylo v roce 2023 ozbrojeným silám dodáno asi 140 tisíc bezpilotních prostředků různých typů. V tomto roce je plánováno výrazné zvýšení produkce dronů, abych byl přesný téměř desetinásobné,“ uvedl Putin na zasedání vojensko-průmyslové komise.

Rusko drony používá ke každodenním útokům na Ukrajinu, proti níž vede od února 2022 útočnou válku. Dlouho se ale v produkci těchto bezpilotních strojů spoléhalo na země jako Severní Korea nebo Írán.

„Kdo rychleji reaguje na požadavky z bojiště, vyhrává,“ poznamenal Putin na jednání o výrobě bezpilotních letounů v Petrohradě.

Drony k zásahům cílů na ruském území používá také bránící se Ukrajina, která je stejně jako Rusko nakupuje v zahraničí, ale zároveň zvyšuje vlastní výrobu. Moskva i Kyjev drony používají k ničení skladů zbraní, energetické infrastruktury či bitevních lodí. Zejména drony vypuštěné z Ruska však zabily i mnoho ukrajinských civilistů.

Reklama

Europoslanci chtějí, aby Ukrajinci mohli zasahovat vojenské cíle v Rusku

Západ by měl povolit Ukrajině mířit střely dlouhého doletu na vojenské cíle na ruském území, aby jí umožnil efektivnější obranu proti ruské agresi. Shodli se na tom poslanci Evropského parlamentu v usnesení přijatém výraznou většinou hlasů. Evropští zákonodárci rovněž chtějí, aby se země Evropské unie i spojenci zavázali k pravidelné dlouhodobé vojenské podpoře Kyjeva. Moskva slovy předsedy dolní komory parlamentu Vjačeslava Volodina varovala před jadernou válkou.

Přečíst článek

Ruští prodejci zahájili předprodej nových iPhonů, obešli zákaz

Rusové obešli zákaz a začali s prodejem nových iPhonů

Ruští obchodníci zahájili předprodej nejnovějších iPhonů. Podařilo se jim obejít zákaz vývozu výrobků americké firmy Apple do jejich země. Ruští zákazníci tak budou mít možnost předobjednat si její chytré telefony, i když o stovky dolarů dráž než ve Spojených státech. Informuje o tom agentura Reuters.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme