Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Ryanair definitivně prohrál právní boj s německou konkurencí

Irské nízkonákladové aerolinky Ryanair - ilustrační foto
Pixabay
 ČTK

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair definitivně prohrála právní boj proti státní úvěrové pomoci v objemu 150 milionů eur (zhruba 3,8 miliardy korun), kterou v době koronavirové krize získaly rakouské aerolinky Austrian Airlines z německé skupiny Lufthansa. Nejvyšší soud Evropské unie se v pondělí postavil na stranu Evropské komise (EK), která pomoc v roce 2020 schválila.

Reklama

Společnost Ryanair podala na EK kvůli schvalování vládních podpor pro letecké společnosti v době koronavirové krize více než 20 žalob. Firma tvrdí, že ostatní aerolinky díky této pomoci získaly nepoctivou výhodu.

Žalobu Ryanairu týkající se schválení pomoci pro firmu Austrian Airlines v roce 2021 zamítl Tribunál, který je druhým nejvyšším soudem v EU. Ryanair se proti tomuto verdiktu následně odvolal k vyšší instanci, tedy k Soudnímu dvoru. Ten ale v pondělí odvolání zamítl.

„Soudní dvůr potvrzuje zákonnost úvěru ve výši 150 milionů eur, který Rakousko poskytlo firmě Austrian Airlines v létě roku 2020,“ uvedli soudci. Toto rozhodnutí je konečné a nelze se proti němu odvolat, napsala agentura Reuters.

Ryanair, ilustrační foto

Ryanairu propadl čtvrtletní zisk o 46 procent. Na vině jsou ceny letenek

Irská společnost Ryanair Holdings, která je největším nízkonákladovým leteckým dopravcem v Evropě, hospodařila v prvním čtvrtletí svého finančního roku se ziskem po zdanění 360 milionů eur (9,1 miliardy korun). To je meziroční pokles o 46 procent a výrazně horší výsledek, než se čekalo. Příjmy z prodeje letenek na zákazníka se snížily o 15 procent na 41,93 eura (1058 korun), uvedla firma ve výsledkové zprávě.

Přečíst článek

Reklama

Bořivoj Trejbal, šéf Emirates v ČR

Éra levných letenek s covidem skončila. Aerolinky se musejí zahojit, říká český šéf Emirates

Za kolik se létá z Prahy? Podstatně za víc než z okolních zemí, přiznává v rozhovoru pro Newstream Bořivoj Trejbal, area manažer aerolinky Emirates pro Česko. Jde o nový, po covidu nastolený normál? Aerolinky se musejí po pandemii finančně zahojit. „Poptávka je obrovská, takže podle toho i nastavujeme ceny,“ říká Trejbal. A Češi na ně, zdá se, ochotně přistupují.

Přečíst článek

Luxusní apartmán na Letišti Charlese de Gaulle

Ještě více VIP Paříž. Na letišti Charlese de Gaulla otevřel „salonek“ jen pro nejbohatší

Letecká společnost Air France přichází na největším pařížském letišti novinku. Je jí luxusní salonek pro nejelitnější pasažéry. Tedy salonek to až tak není, protože více připomíná luxusní hotelový apartmán s venkovními terasami a možností dopravy až k letadlu v automobilu Porsche, nebo Mercedes.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Letiště, ilustrační foto

Chaos na letištích. Lufthansa ruší tisíce letů kvůli nedostatku personálu, další aerolinky kvůli stávkám

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme