Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

SAB Finance se v pololetí daří, vyplatí akcionářům slušnou dividendu

Radomír Lapčík
Michael Tomeš
 nst
nst

SAB Finance vyplatí na dividendě za pololetí přes 80 milionů korun. Za lepší než očekáváný výsledek může i výhodnější kursové zajištění, které firmám nově nabízí 

Reklama

Více než 80 milionů korun míří k akcionářům společnosti SAB Finance v rámci výplaty dividendy za první pololetí letošního roku. Dividenda v celkové výši 80,738 milionu korun tak představuje 26,48 Kč na akcii. V poměru k obvyklé tržní ceně výnos činí pět procent ročně.  

Společnost SAB Finance k polovině roku 2024 překračovala plán managementu o 21 procent, takže i pololetní zisk po zdanění 108,9 milionů korun, je vyšší.  Zbývající část zisku tak bude akcionářům vyplacena spolu se ziskem za druhé pololetí roku 2024.  

„Provozní výnosy znatelně přesáhly dvě stě milionů korun. K těmto výborným výsledkům přispěla především vysoká poptávka po zajištění forwardovými obchody s nově nabízeným produktem SAB TARF,“ upřesňuje Radomír Lapčík, zakladatel SAB Finance (na snímku).  Produkt SAB TARF umožňuje dosahovat výhodnějšího kursu, než je standardní forwardový kurz. 

Společnost SAB Finance je na trhu od roku 2004, je jedním z největších zprostředkovatelů devizových obchodů v Česku. Je součástí skupiny SAB, jež má mimo jiné majetkovou účast v  Trinity Bank. 

Reklama

Spolumajitel Trinity Bank a SAB Finance Radomír Lapčík je investorem newstream agency a.s., vydavatele zpravodajského serveru newstream.cz a tištěných magazínů Newstream Club a Realitní Club.

Radomír Lapčík

Bankéř Lapčík získal kontrolu nad Trinity Bank, splnil všechny podmínky

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil společnosti SAB Financial Group podnikatele Radomíra Lapčíka nákup kontrolního podílu v Trinity Bank.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme