Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Siemens nabírá. V následujících letech přijme deset tisíc lidí

Německá energetická společnost Siemens Energy
ČTK
 ČTK

Německá energetická společnost Siemens Energy plánuje v příštích šesti letech přijmout 10 tisíc nových zaměstnanců v souvislosti s investicí 1,2 miliardy eur (28,2 miliardy korun) do divize rozvodných elektrických sítí, informovala agentura Reuters.

Reklama

„V příštích 15 letech budeme svědky globálních investic do rozvodných sítí Grid Technologies, které se vyrovnají investicím za posledních 150 let,“ řekl Reuters šéf divize rozvodných sítí Tim Holt s tím, že firma se chce tohoto boomu účastnit.

Divize Grid Technologies vyčlenila zmíněných 1,2 miliardy eur na nové továrny a vyšší výrobní kapacity v USA, Evropě a Asii. Zhruba 40 procent nových pracovních míst Siemens Energy vytvoří v Evropě, zhruba po 20 procentech v USA a Indii a zbytek si rozdělí Latinská Amerika a další lokality v Asii, vyplývá z informací deníku Financial Times.

V Evropě chce Siemens Energy přijmout nové zaměstnance v Německu, Británii, Rakousku, Chorvatsku a částečně i v Rumunsku, sdělil agentuře Reuters mluvčí firmy.

Společnost se v posledním roce a půl potýkala s ekonomickými problémy divize větrných turbín Gamesa, které způsobily roční ztrátu 4,6 miliardy eur (108 miliard korun). V listopadu proto německá vláda ohlásila záchranný plán v hodnotě 15 miliard eur (352,4 miliardy korun). Německá vláda z toho poskytla protizáruky na 7,5 miliardy eur. Opatření mělo společnosti pomoct ucházet se o nové zakázky i poté, co se její možnosti financování zúžily.

Reklama

Huť Liberty Ostrava

Zaměstnanci Liberty Ostrava se dočkají výplat. Stát to vyjde na 1,3 miliardy

Úřad práce dosud přijal asi 3900 žádostí zaměstnanců huti Liberty Ostrava o náhradu nevyplacené mzdy z celkového počtu 4815. V pátek začne úřad odesílat první příspěvky. Za tři měsíce stát počítá s tím, že na tyto účely vyplatí i s odvody asi 1,3 miliardy korun, uvedl ministr práce Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Přečíst článek

Asijská výroba už tolik netáhne, firmy se stěhují zpět ke svým zákazníkům

Poslední roky, kdy nás nejdřív zasáhla pandemie koronaviru, potom přišla válka na Ukrajině a s ní úzce spjatá energetická krize, ukázaly, jak křehké jsou dodavatelské řetězce. Zavřené hranice, potíže se zásobováním nebo pozastavení výroby některých dodavatelských firem přinesly řadu problémů. „Mnozí globální hráči se začali poohlížet po jiném, bezpečnějším a také levnějším prostředí pro své podnikání. Do jejich hledáčku se dostaly některé evropské země, především pak ty ve východní a střední části Evropy. Řadí se mezi ně například Polsko, Rumunsko, Slovensko, ale i Česká republika,” říká Milan Kratina, CEO skupiny Accolade, která nyní po celé Evropě investuje do potřebné infrastruktury pro podnikání takových firem. 

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Propásli jste akciovou rally? Nevadí, nejvhodnější čas k investování je teď

Propásli jste akciovou rally? Nevadí, nejvhodnější čas k investování je teď

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme