Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Skupina Direct vstupuje do nové fáze. Do tří let chceme mít dvojnásobný obrat, říká její šéf

Pavel Řehák, Direct
Tereza Zavadilová/Newstream
Zdeněk Pečený

Skupina Direct pod vedením Pavla Řeháka vstupuje do nové éry svého rozvoje. Po deseti letech na trhu oznámila ambiciózní plány růstu a od pojišťovnictví se rozhodla proniknout i do dalších oblastí. Podle Řeháka pojišťovnictví nyní tvoří méně než polovinu byznysu skupiny.

Reklama

„Na trh jsme vstoupili před 10 lety proto, abychom měnili stojaté vody pojišťovnictví. Posunuli jsme se však za hranice pojišťovnictví i České republiky,“ uvedl Michal Řezníček, CEO Direct pojišťovny. Ta má za sebou významný rok – během léta expandovala koupí portfolia společnosti wefox na polský trh, kde bude od ledna obsluhovat téměř 400 tisíc klientů. V budoucnu má pojišťovna záměr vstoupit i na další evropské trhy. Především na ten německý.

V roce 2023 dosáhla skupina na celkový roční obrat 8,1 miliardy korun. „Cílem je do roku 2027 dosáhnout dvojnásobného obratu v hodnotě až 18 miliard korun,“ řekl Řehák.

Nové posily

Minulý týden skupina koupila společnost Fondee, platformu pro drobné investory. Ta se stala již čtvrtou „nohou“, o kterou chce skupina Direct opřít své ambiciózní plány. K původní pojišťovně již přidala také Direct auto, Fidoo, která spravuje firemní výdaje, a nyní i Fondee. „Vstupujeme do druhé růstové fáze,“ doplnil Řehák. Tu doplní i nová vizuální identita pro celou skupinu.

Fondee, které nabízí investice do ETF, tedy burzovně obchodovaných fondů, založili v roce 2017 manželé Hlavsovi a služby začali drobným investorům nabízet začátkem roku 2020. Investiční aplikace je však zatím ztrátová. „Fondee je těsně před break-evenem, v prvním kvartálu by se měli dostat do černých čísel. Počítáme ale s dalšími dvěma roky investic, které pomohou zvýšit úspěch Fondee v Česku i Polsku,“ kontruje Řehák. Manželé Hlavsovi ve společnosti zůstanou i nadále. „Získali jsme parťáka pro náš další rozvoj. Po sedmi startupových letech dozrál čas, aby se Fondee rozvíjelo pod křídly velké firmy s velkým kapitálem,“ uvedla již dříve Eva Hlavsová.

Reklama

Jedním z klíčových motorů růstu je pro skupinu také rozvoj aktivit Direct auto, které v Praze brzy spustí koncept Direct Auto Park (DAP). Po Oloumouci půjde již o druhou pobočku. DAP má nabízet nové i ojeté vozy. Součástí nabídky bude také Birne – flexibilní operativní leasing bez skrytých háčků a překvapení. „Během dvou let bychom chtěli být v 10 až 12 krajských městech,“ říká Martin Frko, CEO společnosti Direct auto.

Ekonom Petr Zahradník

Ekonom Zahradník: Česko je ekonomikou polotovarů, to se musí změnit. Třeba po vzoru Polska

O významu investic přímo v české ekonomice všichni dávno vědí, stranou pozornosti ale zůstává potřeba investic českých firem v zahraničí. „Tyto investice přitom mohou vyvažovat současnou velkou mezeru mezi vyvezeným a dovezeným kapitálem. Dividendy budou více přitékat také opačným směrem do Česka,“ řekl přední ekonom Petr Zahradník v rozhovoru pro Export.cz. Je zastáncem promyšlené státní podpory investic v zahraničí, kterou by mohla do značné míry převzít agentura CzechInvest.

Přečíst článek

MUDr. Karolína Velebová

Lékařka olympioniků Karolína Velebová: Smiřme se s tím, že stárneme

Patří k nejlepším lékařkám pohybového aparátu u nás. A když se některému vrcholovému sportovci něco přihodí, pravděpodobně skončí v její ordinaci. Karolína Velebová založila kliniku Body Solution Clinic. Jak těžké je v Česku podnikat v oblasti zdravotní péče? A proč může být podzim velmi nebezpečný pro amatérské sportovce? Na to odpovídá prestižní lékařka v rozhovoru pro magazín Newstream CLUB.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme