Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Syn Hugha Hefnera chce odkoupit krachující značku Playboy

Syn Hugha Hefnera chce koupit značku Playboy
ČTK
 ČTK

Nejmladší syn zesnulého zakladatele časopisu Playboy Hugha Hefnera chce odkoupit práva na tuto slavnou značku, kterou jeho otec vybudoval.

Reklama

Cooper Hefner spolu se skupinou investorů předložil nabídku na odkoupení značky Playboy od společnosti Playboy Group za 100 milionů dolarů (2,3 miliardy korun). Uvedl to list The Wall Street Journal. Odvolává se na informace od Hefnera a na návrh dohody, do kterého měl možnost nahlédnout.

Playboy Group zahrnuje také aplikaci pro sociální média a výrobu spodního prádla. Tržní hodnota firmy v pátek činila více než 50 milionů dolarů. Firma prostřednictvím spojení se společností specializovanou na akvizice, takzvanou SPAC, vstoupila na burzu v roce 2021, kdy byly transakce prostřednictvím SPAC v oblibě. Od té doby akcie firmy ale klesly o více než 90 procent.

„Je to skvělá americká společnost a skvělá americká značka, i mimo můj osobní vztah k ní,“ řekl třiatřicetiletý Hefner. Podle něj však byla řízena tak, že se dostala do stavu, kdy jí hrozí zánik.

Elon Musk

Slušná výplata. Musk za podporu Trumpa nabízí voličům milion dolarů

Miliardář Elon Musk v sobotu slíbil, že každý den až do listopadových prezidentských voleb vyplatí milion dolarů jednomu z těch, kdo podepíší jeho internetovou petici na podporu kandidatury Donalda Trumpa. První cena již byla předána na akci politického akčního výboru America PAC, který Musk založil právě na podporu kandidáta republikánů. Celá akce vyvolává otázky ohledně legálnosti těchto plateb, píše agentura Reuters.

Přečíst článek

Reklama

Hefner chce koupit značku Playboy a duševní vlastnictví a soukromě vydávat publikace prostřednictvím své investiční firmy Hefner Capital. Zbývající části Playboy Group by podle jeho návrhu pokračovaly jako samostatná firma pod novým názvem. Tato část by také získala desetiprocentní podíl v nově vzniklém Playboyi.

Hefner chce být šéf

Hefner dodal, že kromě jeho vlastních peněz chtějí poskytnout prostředky také jeden investiční fond a jeden z bývalých licenčních partnerů Playboye. Hefner chce nový Playboy řídit a být jeho generálním ředitelem. Pokud by jeho nabídka uspěla, chce najít nové možnosti licencování a mediálního partnerství, které by mohly zvýšit příjmy a učinit značku opět důležitější.

Předseda správní rady Playboye Suhail Rizvi a zástupci společnosti na žádost o komentář bezprostředně nereagovali.

Hugh Hefner zemřel v roce 2017. Kromě Coopera měl ještě další tři děti. Společnost přestala v roce 2020 pravidelně vydávat tištěný časopis a Cooper Hefner a zbytek rodiny od té doby prodali své zbývající podíly. Cooper Hefner také působil do roku 2019 tři roky ve funkci kreativního ředitele Playboye.

Hugh Hefner, zdroj: ČTK

Playboy v dnešní podobě příliš nepřipomíná publikaci, kterou Hugh Hefner založil v roce 1953. Tehdy byl zaměřen na sofistikované mužské publikum a byl známý téměř stejně dobře zasvěcenými články od slavných novinářů a autorů jako obrázky s nahotou. Během let se přesunul i k produkci videa, prodeji zboží a v jednu chvíli poskytoval i pronájem limuzín. Společnost vstoupila na burzu v roce 1971 a v roce 1999 dosáhla nejvyšší tržní hodnoty, která činila 671 milionů dolarů. Poté však začala klesat. Stejně jako zbytek odvětví časopisů přišla o příjmy z reklamy a snažila se najít své místo v éře šířící se pornografie na internetu.

Donald Trump

Kdo vyhraje volby v USA není podstatné, tvrdí ruská média. Chválí však Trumpa

Ruští představitelé, kteří mají blízko k prezidentu Vladimiru Putinovi, tvrdí, že je v konečném důsledku jedno, zda americké prezidentské volby 5. listopadu vyhraje republikán Donald Trump nebo demokratka Kamala Harrisová. Ruská státní televize ve svém vysílání o amerických prezidentských volbách však silně straní exprezidentovi Trumpovi, píše agentura Reuters.

Přečíst článek

V roce 2011 Hefner ve spolupráci s investiční firmou Rizvi Traverse Management stáhl akcie firmy z burzy. Dohoda ocenila společnost na 207 milionů dolarů. V roce 2021 se Playboy vrátil na burzu a jeho tržní hodnota se po několika měsících dostala na více než dvě miliardy dolarů. Akcie firmy však ze svého vrcholu klesly o více než 99 procent a obchodují se za méně než jeden dolar za kus.

Nová společnost se zaměřila na licencování loga a prodej spodního prádla a dalšího zboží. V roce 2021 koupila za více než 330 milionů dolarů australského výrobce spodního prádla Honey Birdette. Ve stejném roce koupila za 30 milionů dolarů platformu pro tvorbu obsahu Dream a začlenila ji do služby Centerfold, která měla konkurovat sociální síti OnlyFans, která se zaměřuje na dospělé.

Playboy je nyní ve ztrátě a má dluh více než 200 milionů dolarů. Prodává některá maloobchodní aktiva, snižuje náklady a vyjednává novou dohodu s věřiteli, která má firmě poskytnout více času na splacení dluhu. Podle Hefnera byly akvizice Playboye neuvážené a firma špatně řízená.

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Zakladatel časopisu Playboy Hugh Hefner před ikonickým firemním letadlem na archivním snímku z roku 1971.

Ikonické firemní letadlo Playboye zmizí ze vzdušného prostoru. Ztrátová firma jej prodává za 18 milionů dolarů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme