Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Teniskám se daří. Footshop za pololetí utržil přes půl miliardy

Peter Hajduček, zakladatel Footshop a Václav Staněk, majitel firmy Botas.
Profimedia.cz
 ČTK

Tržby společnosti Footshop, která se zaměřuje na prodej streetwearové obuvi a oblečení, za první pololetí vzrostly o 35 procent na 644 milionů korun. Hrubá marže společnosti byla vyšší o 46 procent a dosáhla 282 milionů. Navýšení eviduje společnost také u zisku před započtením úroků, daní a odpisů, který meziročně stoupl o 37 milionů a činil 55 milionů korun.

Reklama

Na základě pozitivních hospodářských výsledků Footshop zvýšil i odhad za letošní rok, očekává, že tržby dosáhnou 1,25 až 1,35 miliardy místo původně plánovaných 1,2 až 1,25 miliardy korun. 

Nejlepší pololetí

Podle zakladatele společnosti Petera Hajdučka se jedná o nejúspěšnější pololetí od založení Footshopu v roce 2012. "Dosáhli jsme dvouciferného 35procentního nárůstu tržeb oproti stejnému období loňského roku. Prakticky ve všech nastavených parametrech se nám daří dosahovat a překračovat nastavené cíle,“ řekl.

Podle Hajdučka k pozitivním výsledkům přispěl mimo jiné rozvoj privátní značky, expanze v zahraničí, postupný rozvoj pobočkové sítě nebo spuštění mobilní aplikace. Příznivý dopad měly i vnější faktory jako například vývoj kurzu koruny vůči euru a silná poptávka.

Majoritní vlastník polského intenetového prodejce obuvi eobuwie.pl, společnost CCC oznámila, že do e-shoupu investuje japonská SoftBank téměř tři miliardy korun.

Polská prodejna eobuv na Smíchově stáhla roletu. Šetří

Polský internetový prodejce eobuv začal šetřit. Zavřel jednu ze svých tří pražských kamenných prodejen, napsal server iDnes.cz.

Přečíst článek

Reklama

Loni v červnu firma WOOD SPAC One ze skupiny Wood & Company oznámila, že ve skupině Footshop za 445 milionů korun odkoupila podíl 48,5 procenta. Od srpna jsou také akcie Footshopu veřejně obchodovatelné na trhu Standard Start pražské burzy.

S ohledem na příznivé tržby za první pololetí Footshop odhaduje, že pro rok 2024 se podaří dosáhnout tržeb ve výší 1,25 až 1,35 miliardy a zisk před započtením úroků, daní a odpisů dosáhne 90 až 110 milionů korun. V loňském roce tržby činily 1,07 miliardy.

Boty Tommy Hilfiger pro každou příležitost

Boty Tommy Hilfiger pro každou příležitost

Ženský šatník zpravidla zahrnuje různé modely bot určených pro všechny možné příležitosti i roční období. Ať už hledáte něco chytrého nebo ležérního, stylového nebo pohodlného, ukážeme vám ty nejlepší boty Tommy Hilfiger pro každou příležitost.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme