Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Terno pro Novo Nordisk. Lék Wegovy míří na trh v Číně, země se potýká s narůstající obezitou u lidí

Čína schválila používání populárního přípravku na hubnutí Wegovy
ČTK
 ČTK

Čína schválila používání populárního přípravku na hubnutí Wegovy, který vyrábí dánská farmaceutická společnost Novo Nordisk.

Reklama

Čína je druhou největší ekonomikou na světě ze Spojenými státy a podle odhadů je zemí s nejvyšším počtem lidí trpících nadváhou či obezitou, uvedla agentura Reuters.

Silná poptávka po přípravku Wegovy ve Spojených státech a dalších zemích vedla k prudkému růstu ceny akcií společnosti Novo Nordisk. Firma se tak v loňském roce stala nejhodnotnějším veřejně obchodovaným podnikem v Evropě.

Ozempic jako druhý botox. Léky na hubnutí migrují do kosmetických salonů

Ozempic jako druhý botox. Léky na hubnutí migrují do kosmetických salonů

Zázračné přípravky na hubnutí, tedy původně léky na cukrovku, obsahující účinnou látku semaglutid, nebo tirzepatid se zabydlují ve zkrášlujících salonech a lázních. Vedle originálních léků Ozempic, Wegovy, Zepbound či Mounjaro se objevuje čím dál víc přípravků se stejnou účinnou látkou, které jsou však výrazně levnější. V salonech si žijí svým životem a nepodléhají lékařské kontrole.

Přečíst článek

150 milionů obézních lidí

Čínská studie z roku 2020 odhaduje, že počet lidí s nadváhou v Číně se do roku 2030 vyšplhá na 540 milionů. To představuje téměř trojnásobek ve srovnání s úrovní z roku 2000. Počet obézních lidí v Číně se podle studie ve stejném časovém horizontu téměř zosminásobí a dosáhne 150 milionů.

Reklama

Společnost Novo Nordisk nyní masivně investuje do výrobních kapacit, aby dokázala uspokojit poptávku po přípravku Wegowy. V pondělí oznámila, že investuje 4,1 miliardy dolarů (zhruba 95 miliard korun) do výstavby nového závodu ve Spojených státech.

Přichází další lék na hubnutí. A je ještě lepší než ty současné

Přichází další lék na hubnutí. A je ještě lepší než ty současné

Tlouštíků je na světě víc než lidí trpících podvýživou. Většina z nich by chtěla zhubnout – a zaplatit za to celkově miliardy dolarů. Tuto bonanzu nyní ovládly dvě farmaceutické firmy s „opravdovými“, tedy schválenými a prokazatelně fungujícími léky. Jedna z nich se nyní chystá posílit své postavení dalším medikamentem, který slibuje, že bude ještě účinnější a než ty současné a bude se i příjemněji užívat.

Přečíst článek

Novo Nordisk nyní ale čelí konkurenci ze strany amerického rivala Eli Lilly, který loni v USA začal nabízet přípravek na hubnutí Zepbound. Někteří analytici předpokládají, že Čína schválí přípravek Zepbound ještě v letošním roce nebo v první polovině roku příštího.

Patent společnosti Novo Nordisk na semaglutid, který je účinnou látkou přípravku Wegovy, navíc v Číně za necelé dva roky vyprší a tamní výrobci už pracují na vývoji neznačkových verzí přípravku. V Evropě bude patent platit do roku 2031 a ve Spojených státech ještě o rok déle.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Dánská společnost Novo Nordisk

Výrobce léku na obezitu je větší než ekonomika rodného Dánska. Útočí na post nejhodnotnější evropské firmy místo krále luxusu LVMH

Přečíst článek
Ozempic jako druhý botox. Léky na hubnutí migrují do kosmetických salonů

Ozempic jako druhý botox. Léky na hubnutí migrují do kosmetických salonů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme