Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Thyssenkruppu fúze s firmou Tata neprošla, teď to zkouší s Křetínským

Thyssenkruppu fúze s firmou Tata neprošla, teď to zkouší s Křetínským
Profimedia
 ČTK

Německý průmyslový konglomerát Thyssenkrupp neuspěl v boji proti pět let starému rozhodnutí Evropské komise (EK) zablokovat spojení jeho ocelářských aktivit s aktivitami indické firmy Tata Steel v Evropě. Soudní dvůr Evropské unie se dnes postavil na stranu EK a zamítl odvolání Thyssenkruppu.

Reklama

Thyssenkrupp následně uvedl, že se teď dál soustředí na vytvoření společného ocelářského podniku s českým podnikatelem Danielem Křetínským, ve kterém by každá strana vlastnila 50 procent.

Evropská komise odmítla schválit navrhované spojení evropských ocelářských aktivit společností Thyssenkrupp a Tata Steel v červnu 2019. Spojením aktivit měl vzniknout druhý největší výrobce oceli v Evropě, uvedla agentura Reuters. Komise se však obávala, že spojení by mohlo narušit hospodářskou soutěž a vést k růstu cen.

Thyssenkrupp od té doby uskutečnil několik pokusů o prodej svých ocelářských aktivit, nebo jejich spojení s aktivitami jiných podniků. Letos v jeho ocelářské divizi s názvem Thyssenkrupp Steel Europe (TKSE) koupila pětinový podíl Křetínského investiční skupina EP Corporate Group (EPCG).

Společnost EPCG se na převzetí pětinového podílu v divizi TKSE dohodla letos v dubnu. Firmy Thyssenkrupp a EPCG tehdy uvedly, že očekávají dokončení transakce ještě v letošním roce. Dodaly, že jednají o tom, že EPCG by v budoucnosti koupila dalších 30 procent ocelářské divize Thyssenkruppu. Vznikl by tak společný podnik, ve kterém by každá ze stran měla poloviční podíl.

Reklama

Daniel Křetínský bude vlastnit většinu řetězce Casino

Křetínský uklidňuje Němce. Po jeho vstupu do Thyssenkrupp se nebude propouštět

Český miliardář Daniel Křetínský souhlasil s tím, že v důsledku plánovaného vstupu jeho investiční skupiny EP Corporate Group (EPCG) do ocelářské divize německého konglomerátu Thyssenkrupp se nebude propouštět, uvedl deník Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) s odvoláním na členy dozorčí rady Sigmara Gabriela a Detlefa Wetzela. Podnik Thyssenkrupp Steel Europe (TKSE) zaměstnává na 27 tisíc lidí.

Přečíst článek

Křetínský může koupit Thyssenkrupp. Má souhlas regulátorů

Německý antimonopolní úřad schválil plán investiční skupiny EP Corporate Group (EPCG) českého podnikatele Daniela Křetínského na převzetí podílu v ocelářské divizi německé firmy Thyssenkrupp. S odvoláním na oznámení úřadu o tom informovala agentura Reuters.

Přečíst článek

Největší německý výrobce oceli Thyssenkrupp omezí produkci v Duisburgu

Lukáš Kovanda: Thyssenkrupp bude masivně propouštět. Teď se to krajně nehodí

Největší německá ocelárna, Thyssenkrupp, plánuje masivní propouštění a snižování stavů po tisících. Na ikonický podnik dolehla zelená agenda.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme