Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

TikTok zakázal v USA účty ruských státních médií

TikTok
iStock
 ČTK

Sociální síť TikTok, jejímž vlastníkem je čínská společnost ByteDance, zrušila účty ruských státních médií. Důvodem je obava z možného šíření dezinformací před listopadovými prezidentskými volbami ve Spojených státech, uvedl server Sky News.

Reklama

TikTok odstranil účty spojené s ruskými státními médii kvůli jejich „zapojení do tajných vlivových operací“ před nadcházejícími americkými volbami. Společnost tvrdí, že obsah účtů kontroluje Kreml. Rozhodnutí se týká mediálních skupin Rossija segodňa, která vlastní zpravodajskou agenturu RIA Novosti a portál Sputnik, a TV-Novosti, mateřské společnosti televize RT.

TikTok k opatření přistoupil týden poté, co společnost Meta Platforms zakázala mediální skupině Rossija segodňa vysílat na své platformě. Důvodem bylo používání klamavých praktik k provádění tajných vlivových operací na internetu. Pod Metu spadají kromě Facebooku také aplikace Instagram, WhatsApp a Threads.

Donald Trump

Trump: Zelenskyj si přeje výhru demokratů

Kandidát amerických republikánů v listopadových prezidentských volbách Donald Trump naznačil, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj si přeje výhru demokratů. Píše o tom agentura Reuters. Za Demokratickou stranu proti Trumpovi kandiduje současná viceprezidentka Kamala Harrisová.

Přečíst článek

Zbraně Rusů mají většinu součástek z Číny, ale i z USA

Kyjev: Zbraně Rusů mají většinu součástek z Číny, ale i z USA

Přibližně 60 procent zahraničních součástek nalezených v ruských zbraních na ukrajinském bojišti se do Ruska dostalo z Číny. Podle agentury Reuters to uvedl poradce kanceláře ukrajinského prezidenta Vladyslav Vlasjuk.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme