Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Konec vynucené pauzy. Toyota po téměř měsíci obnoví výrobu v Kolíně

Toyota v Kolíně od pondělí téměř po čtyřech týdnech plně obnoví výrobu
ČTK
 ČTK

Výroba v kolínské automobilce Toyota Motor Manufacturing Czech Republic se dnes téměř po čtyřech týdnech plně obnoví. Auta se v Kolíně přestala vyrábět 22. srpna, závod přijde o 19 dní výroby, uvedl mluvčí automobilky Tomáš Paroubek.

Reklama

„Už v pátek ráno jsme spustili výrobu karoserií a lakovnu, na finální montáži najedeme na standardní výrobní proces v pondělí,“ řekl Paroubek. Chybějící díly pro oba modely se podle něj podařilo sehnat ve spolupráci se společností Novares a dalšími dodavateli. „Sehnali jsme možnosti, kde vyrábět díly,“ řekl Paroubek

„Víme, že to bude mít dopad do výrobního plánu, který máme, ale jakým způsobem to budeme nahrazovat, je nyní v diskusi. Děláme maximum pro to, abychom auta objednaná od našich zákazníků dodali co nejdříve,“ doplnil mluvčí.

Brusel řeší nájezd čínských automobilek na Evropu. Fandy elektroaut nepotěší

Evropská komise zahajuje vyšetřování čínské dotační politiky v oblasti výroby elektroaut. Výsledkem může být zákaz dovozu čínských vozů a zdražení elektroaut také v Česku.

Přečíst článek

Výroba v kolínské automobilce stála letos neplánovaně podruhé. Kvůli nedostatku dílů nesjížděla z linek auta v únoru a částečně v březnu. Podle odhadů nevyrobila společnost kvůli omezením zhruba 25 tisíc aut. Automobilka produkuje v běžném režimu denně zhruba 1000 aut. Loni zvýšila po dvou slabších letech výrobu zhruba o čtvrtinu, vyrobila přes 202 tisíc vozů modelů Yaris a Aygo. Automobilka zaměstnává v Kolíně přes 3500 lidí v třísměnném provozu.

Reklama

Průmyslovou halu Novaresu v Žebráku na Berounsku zachvátil požár minulý týden v pondělí. Hasiči ho likvidovali 50 hodin. Podle policie způsobil škodu 1,8 miliardy korun, příčiny vyšetřovatelé zjišťují.

Kvůli chybějícím dílům od slovinského dodavatele od pondělí pozastavila výrobu v závodě v Kvasinách na Rychnovsku také automobilka Škoda Auto. Postupně by se měla obnovovat od nedělních 22:00. Výroba ale zůstane dál omezená, a to i v Mladé Boleslavi.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme