Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Toyota začne v USA vyrábět elektroauta později, než byl plán. Pozdržení je záměrné

Toyota odkládá start výroby elektromobilů v USA
Profimedia
 ČTK

Japonská automobilka Toyota Motor o několik měsíců odložila zahájení výroby elektromobilů ve Spojených státech. S odvoláním na mluvčího podniku o tom informuje agentura Bloomberg. Serveru BBC mluvčí firmy řekl, že Toyota reaguje na zpomalování celosvětové poptávky po elektromobilech.

Reklama

Toyota původně plánovala, že ve své továrně v Georgetownu ve státě Kentucky zahájí výrobu sportovně-užitkového vozu (SUV) s elektrickým pohonem koncem příštího roku. Nyní však hodlá produkci spustit až v roce 2026, píše Bloomberg.

Mluvčí Toyoty uvedl, že produkci vozu, který ještě nemá název, plánuje firma zahájit začátkem roku 2026. Dodal, že v pozdější části roku 2026 hodlá automobilka spustit výrobu dalšího SUV s elektrickým pohonem v továrně v Princetonu ve státě Indiana.

Přední světové automobilky v poslední době kvůli slábnoucí poptávce přehodnocují plány v oblasti elektromobilů. Švédská automobilka Volvo Cars například v září zrušila plán, podle kterého chtěla od roku 2030 nabízet pouze elektromobily, připomíná BBC.

Volkswagen

Němci Volkswagen podrží. Koncern nebude muset zavřít fabriky

Německý ministr hospodářství chce pomoci automobilce Volkswagen s překonáním obtížného období škrtů bez nutnosti zavírat v zemi továrny. Robert Habeck to podle agentury Reuters řekl na návštěvě koncernové továrny v Emdenu.

Přečíst článek

Reklama

Počet elektromobilů na silnicích v Norsku poprvé překonal počet benzinových aut

V Norsku už jezdí víc elektromobilů než aut s benzinovým pohonem

Počet elektromobilů na norských silnicích poprvé překonal počet aut s benzinovým motorem, oznámil norský úřad pro informace o silničním provozu (OFV).

Přečíst článek

dobíjecí stanice

Dealer vozů: V elektromobilitě se toho hodně uspěchalo. Je to ale budoucnost

V rámci našeho seriálu o elektromobilitě, který vzniká ve spolupráci s AutosEU, jsme si tentokrát povídali se prodejcem aut Štěpánem Vojtěchem. Ve světě automotive se pohybuje už dlouhá léta, proto nás zajímalo, jak vnímá změny, které s elektromobilitou přicházejí, a zda jsou na ně připravení zákazníci i automobilky.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Martin Peleška, šéf Toyota ČR

Šéf Toyoty: Omlazení českého vozového parku brzdí široká nabídka. Lidé mají problém si nové auto vybrat

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme