Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tramvajová trať na Strahov dostala stavební povolení. Hotovo má být do pár let

Tramvajová trať z pražské Malovanky na Strahov dostala stavební povolení
ČTK
 ČTK

Dopravní a energetický stavební úřad (DESÚ) vydal stavební povolení pro tramvajovou trať z pražské Malovanky na Strahov ke sportovním stadionům.

Reklama

Úřad to oznámil na své internetové úřední desce. Trať dlouhá téměř 1,3 kilometru by měla být podle vydaného rozhodnutí dokončená v roce 2027, náklady by podle webu pražského dopravního podniku měly přesáhnout miliardu korun. Na vydané stavební povolení upozornily servery Ekonomickydenik.cz a Zdopravy.cz.

Trať se bude na nynější koleje napojovat v Bělohorské a Myslbekově ulici, ke stadionům bude stoupat Vaníčkovou ulicí. Na trase vzniknou tři nové zastávky, které se mají jmenovat Malovanka, Koleje Strahov a Stadion Strahov. Smyčka na konečné by měla být použitelná pro tramvajový, autobusový a trolejbusový provoz.

„Tramvaje nabídnou vyšší přepravní kapacitu v jednotlivých spojích, cestovní komfort a s ohledem na vyšší stupeň oddělení od ostatní dopravy i rychlost a spolehlivost ve srovnání s autobusovou dopravou,“ uvedl pražský dopravní podnik. Výstavbu předpokládá v letech 2025 až 2027, na očekávaných nákladech 1,11 miliardy korun by se mohla až téměř 777 miliony korun podílet evropská dotace.

Vítězem mezinárodní architektonické soutěže na podobu nové budovy filharmonie v Praze se stalo dánské studio Bjarke Ingels Group.

Vltavská filharmonie se prodražuje. Ještě nemá ani stavební povolení

Náklady na stavbu filharmonie se zvýší. Místo 9,4 miliardy město počítá s investicí na úrovni 11,65 miliardy korun. Nárůst rozpočtu Rada hlavního města akceptovala.

Přečíst článek

Reklama

Stanislav Šulc: Pražská MHD se mění v parodii

Prahu oplotit a nechat vychcípat. Populární názor z dob komunismu, který v částech země má opět řadu příznivců, se částečně realizuje v praxi. A stojí za tím překvapivě sami Pražáci a několik podivných rozhodnutí. Tento víkend se například Dopravnímu podniku Praha podaří dokonale ochromit veškerou hromadnou dopravu v centru. Důvod? Bůhví.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Tramvajovou trať na Václavském náměstí postaví za 1,24 miliardy firma Eurovia CS

Stanislav Šulc: Trolejbusy na letiště a tramvaje na Václaváku. Nesmyslná romantika ovládla pražskou dopravu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme