Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tržby i zisk Microsoftu rostou, přesto jeho akcie ztrácí

Microsoft má v USA doplatit na daních za roky 2004 až 2013 téměř 29 miliard dolarů
iStock
 ČTK

Americká softwarová společnost Microsoft ve čtvrtém finančním čtvrtletí zvýšila čistý zisk meziročně o deset procent na 22 miliard dolarů (zhruba 560 miliard korun). Oznámila to dnes firma. Tržby cloudových služeb Microsoftu však zaostaly za očekáváním. Akcie podniku tak po zveřejnění výsledků oslabily a ztrácely více než šest procent.

Reklama

Celkové tržby společnosti ve čtvrtletí, které skončilo 30. června, vzrostly o 15 procent na 64,7 miliardy dolarů. Tržby divize Intelligent Cloud, jež zahrnuje platformu Azure a další cloudové služby, se zvýšily o zhruba 19 procent na 28,52 miliardy dolarů. Zaostaly však za očekáváním analytiků, kteří je podle průzkumu společnosti StreetAccount odhadovali na 28,68 miliardy dolarů.

Tragická výsledková sezona stahuje peníze z burzy. Zlé časy doléhají hlavně na hvězdy minulých měsíců

Nejhorší chvíle za poslední rok prožívají americké burzy. Výsledky velkých společností téměř bez výjimky nabízejí špatná čísla, případně očekávají negativní, nebo značně nejistý vývoj. A nedaří se napříč sektory. Špatné časy dolehly na luxus, výrobce, ale hlavně na technologické firmy, které v posledním roce patřily k superhvězdám. Výsledek? Propadají se indexy i akcie konkrétních firem. A to pořádně.

Přečíst článek

Růst cloudu Microsoftu byl nižší než růst cloudu konkurenčního Alphabetu. Microsoft tak ve prospěch Alphabetu mírně ztratil v této oblasti tržní podíl,“ uvedl analytik XTB Tomáš Cverna. Poukázal rovněž na výrazný nárůst kapitálových nákladů Microsoftu. „Kvůli vyšším kapitálovým nákladům nebylo naplněno očekávání volných peněžních toků, které slouží ke zpětnému odkupu akcií a dividend pro akcionáře,“ dodal.

Emise Googlu za posledních pět let vzrostly o polovinu, stojí za tím AI

Zisk i tržby Alphabetu překonaly očekávání. Akcie i tak oslabily

Společnost Alphabet v úterý odpoledne překonala očekávání ohledně zisku a tržeb, ale investoři přesto poslali její akcie na konci prodloužené seance dolů. Proč?

Přečíst článek

Reklama

V celém finančním roce Microsoft zvýšil čistý zisk o zhruba 22 procent na více než 88 miliard dolarů. Celoroční tržby podniku vzrostly o téměř 16 procent na více než 245 miliard dolarů.

Na akciovém trhu se rýsuje historický obrat. Peníze tečou do menších firem, Meta a Google mají utrum

Naděje na zářijový pokles americké úrokové sazby odsávají peníze z akcií velkých technologických firem a přesměrovávají je do akcií menších společností, které jsou náchylnější na cenu úvěrů.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme