Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tvůrce herního hitu Assassin's Creed se pod tlakem investorů třese v základech

Tvůrce herního hitu Assassin's Creed se pod tlakem investorů třese v základech
Profimedia
 ČTK

Čínská firma Tencent Holding a rodina Guillemotových zvažují odkup francouzského výrobce videoher Ubisoft Entertainments. Uvedla to agentura Bloomberg s odvoláním na informované zdroje. Podle nich Tencent a firma zakladatelů Ubisoftu Guillemot Brothers zvažují, jak zvýšit hodnotou výrobce hry Assassin's Creed a stabilizovat ho. Akcie firmy reagovaly na zprávu růstem o více než 30 procent.

Reklama

Cena akcií Ubisoftu se letos propadla o více než polovinu a zaostala za cenou konkurentů. Důvodem jsou nedávné herní tituly firmy, které nesplnily očekávání. Firma také v září odložila vydání hry Assassin's Creed Shadows o tři měsíce a snížila svůj výhled čistých tržeb.

Akcie firmy v pátek na pařížské burze posílily o 33,5 procenta na 14,2 eura a zaznamenaly svůj zatím nejvyšší jednodenní skok od uvedení na burzu v roce 1996. Tržní kapitalizace firmy tak nyní činí téměř 1,8 miliardy eur (45,6 miliardy korun).

Agentura Reuters minulý týden uvedla, že firma čelí tlaku aktivistického investora AJ Investment sídlícího na Slovensku. Ten vyzval ke změně generálního ředitele a naléhá na přechod do soukromých rukou nebo prodej. Pro své kroky získal podle svých slov podporu deseti procent akcionářů.

Ubisoft stále řídí zakládající rodina Guillemotových, která podle poslední dubnové výroční zprávy vlastní 20,5 procenta hlasovacích práv. Čínský herní gigant Tencent vlastní 9,2 procenta hlasovacích práv.

Reklama

Herní hit Fortnite se vrací na iPhony. Z App Store ho ale pořád nestáhnete

Populární videohra Fortnite se v Evropské unii brzy vrátí na zařízení s operačním systémem iOS společnosti Apple. Hru Fortnite hrají po celém světě stovky milionů hráčů.

Přečíst článek

Vychází nový herní hit Call of Duty.

Microsoft ztrácí v bitvě o Call of Duty. Soudce v USA zablokoval jeho plán převzít firmu Activision Blizzard

Microsoft v bitvě o herní hity Call of Duty či Candy Crash prohrává na několika frontách. S největší herní akvizicí zatím souhlasí pouze Evropská unie. USA i Británie se stavějí proti. Soudce v USA plán na převzetí Activision Blizzard Microsoftem prozatím zablokoval.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme