Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Ukrajinské drony útočily v Rusku, 20 se jich dostalo až do Moskevské oblasti

Ruská obrana v noci zničila 144 ukrajinských dronů
ČTK
 ČTK

Ruská protivzdušná obrana v noci zničila 144 ukrajinských bezpilotních prostředků, které útočily na devět ruských regionů. Podle agentur to oznámilo ruské ministerstvo obrany. Zhruba 20 dronů útočilo na Moskevskou oblast. Při jednom z úderů zemřela žena.

Reklama

Ukrajinské letectvo uvedlo, že protivzdušná obrana sestřelila 38 ze 46 ruských dronů, z nichž tři mířily mimo ukrajinský vzdušný prostor; jeden do Ruska a dva do okupované části Luhanské oblasti. Kromě toho Rusové odpálili na Ukrajinu jednu raketu Iskander-M a protiradarovou střelu Ch-31P. V Čerkasech ruský dron zranil dva lidi, uvedl šéf oblastní správy Ihor Taburec. Čerkasy leží v centrální části Ukrajiny, asi 200 kilometrů od Kyjeva.

FOTOGALERIE: Útok ukrajinských dronů u Moskvy

Podle prohlášení ruského ministerstva bylo 72 dronů zničeno nad Brjanskou oblastí, která leží u hranic s Ukrajinou, a celkem 20 nad Moskevskou oblastí. Další sestřely provedla protivzdušná obrana nad Kurskou, Tulskou, Belgorodskou, Kalužskou, Voroněžskou, Lipeckou a Orelskou oblastí.

Reklama

Moskva přerušila provoz na letištích

Starosta ruské metropole Sergej Sobjanin uvedl, že dva drony byly zlikvidovány v oblasti letiště Domodědovo, kde zasahovaly bezpečnostní a záchranné složky. Podle agentur byl v noci z bezpečnostních důvodů dočasně přerušen provoz na všech třech největších letištích v okolí Moskvy. Po 7:00 středoevropského letního času úřady oznámily obnovu provozu letišť. Načas byl přerušen provoz také na letišti v Kazani

Slovenský premiér Robert Fico

Fico: Mlčky tolerujeme, že po Ukrajině pobíhají jednotky s nacistickým označením

Na Ukrajině bojují jednotky, které mají nacistické označení a které se tak patrně i chovají, řekl slovenský premiér Robert Fico, aniž uvedl bližší podrobnosti. Ve válce na Ukrajině, která se přes dva roky brání ruské vojenské invazi, označuje Rusko za neonacisty členy ukrajinského pluku Azov. Ukrajina tvrdí, že se uskupení reformovalo a oprostilo od svého radikálního nacionalistického původu. Fico v souvislosti s ukrajinsko-ruským konfliktem už v minulosti opakovaně kritizoval Kyjev i západní země.

Přečíst článek

Při jednom z útoků podle Sobjanina začalo hořet 11. a 12. poschodí výškové obytné budovy v oblasti města Ramenskoje vzdáleného asi 50 kilometrů od Moskvy. Poškozené byty úřady slíbily opravit.

Gubernátor Moskevské oblasti Andrej Vorobjov nejprve informoval o smrti devítiletého dítěte, pak ale informaci opravil s vysvětlením, že zemřela dospělá žena, uvedla agentura Reuters.

Ukrajinské drony podle Ruska útočily i v Tulské oblasti, kde trosky jednoho z nich zasáhly ropný a energetický podnik. Podle místních představitelů citovaných agenturou TASS se útok obešel bez zranění a neohrozil provoz zařízení. Ukrajina se již třetím rokem brání ruské agresi, v posledních měsících při tom začala ve velkém využívat dronové útoky v hloubi ruského území. Informace žádné ze stran nelze ve válečném stavu nezávisle ověřit.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme