Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

V Chorvatsku explodovalo auto s českými turisty, zemřelo malé dítě

V Chorvatsku explodovalo auto s českými turisty, zemřelo malé dítě
ČTK
 ČTK

Při explozi automobilu s českými turisty nedaleko chorvatského města Obrovac přišlo o život devítileté dítě, uvedl chorvatský deník Jutarnji list. Dvě ženy utrpěly vážná zranění při explozi, která se odehrála ve středu večer, uvedla zadarská policie. Příčina exploze není jasná. Podle neoficiálních informací deníku Zadarski list v autě patrně explodovaly nádrže s palivem.

Reklama

Policisté ve spolupráci s experty hned ve středu případ vyšetřovali na místě. Vůz s českou registrační značkou a ve ve vlastnictví českého občana údajně zastavil kvůli poruše na odpočívadle u okresní silnice u obce Bilišane.

Na místě zahynulo dítě narozené v roce 2015. Dvě ženy ve věku 49 a 34 let a jeden muž ve věku 39 let, všichni občané České republiky, byli převezeni do nemocnice v Zadaru. Muž byl po poskytnutí pomoci propuštěn do domácího ošetřování, uvádějí místní média.

Mluvčí českého ministerstva zahraničí Daniel Drake potvrdil, že ve středu vpodvečer v Zadarské župě při blíže neupřesněném výbuchu zemřel jeden Čech a dva další byli zraněni a jsou nyní v nemocnici. Český zastupitelský úřad je podle něj v kontaktu s vyšetřovateli.

Automobil byl podle listu Jutarnji list poškozen jen lehce. Není známo, zda neštěstí zasáhlo jednu, nebo dvě rodiny, protože u incidentu byla dvě osobní vozidla. Vyšetřování pokračovalo i dnes dopoledne a okresní silnice ŽC-6025 byla nadále uzavřena pro veškerou dopravu.

Reklama

Mohl za to granát?

Ředitel konzulárního odboru českého ministerstva zahraničí Pavel Pešek v České televizi řekl, že jedním ze scénářů může být přítomnost výbušného zařízení v automobilu, případně nevybuchlá mina či varianta, že jedna z osob vyšla do lesa a přinesla nějaké výbušné zařízení, například granát. Pešek uvedl, že česká strana komunikuje s chorvatskou policií, od které ví, s jakými vyšetřovacími verzemi pracuje. Zároveň ale zdůraznil, že žádná z variant nemusí být pravdivá.

Šéf Boeingu David Calhoun se omluvil pozůstalým po obětech pádů letadel

Pozůstalí po obětech leteckých katastrof letadel Boeing požadují rekordní odškodné

Výkonný ředitel amerického výrobce letadel Boeing David Calhoun se při slyšení v americkém Senátu omluvil pozůstalým po obětech zřícení dvou letadel 737 MAX společností Lion Air a Ethiopian Airlines, uvedla agentura DPA. Právní zástupci 15 rodin ale požádali ministerstvo spravedlnosti o zahájení trestního řízení a peněžní trest ve výši 24,8 miliardy dolarů (574,8 miliardy korun).

Přečíst článek

Postřelený Robert Fico byl propuštěn z nemocnice do domácí péče

Rychlé zotavení Fica po atentátu? Pomohlo, že sám bojoval, uvedl ošetřující lékař

Rychlé zotavování slovenského premiéra Roberta Fica po atentátu souviselo s tím, že premiér sám chtěl a bojoval, řekl slovenskému listu Postoj jeden z ošetřujících lékařů.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Split

Chorvatsko trápí málo turistů. Země je ale dražší než Španělsko nebo Řecko

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme