Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

VERDANT nabízí dlouhodobé udržitelné investice do zemědělských pozemků a evropského zemědělství

Karel Mičulka, výkonný manažer skupiny APF GROUP
APF GROUP
Komerční spolupráce

Skupina APF GROUP oznamuje zahájení činnosti privátního fondu kvalifikovaných investorů VERDANT (APF GROUP EUROPE SICAV P.L.C.), který se zaměřuje na dlouhodobé investice do zemědělských projektů a nákupu zemědělských pozemků. Fond, harmonizovaný podle evropské směrnice AIFMD, nabízí roční výnosy přesahující 10 procent při minimální investici 100 tisíc eur s doporučeným investičním horizontem 5 let.

Reklama

„Založením fondu Verdant zúročujeme naše více než patnáctileté zkušenosti v oblasti zemědělských investic. Investiční strategie jsou navrženy na základě reálných dat, která nám umožňují vybírat nejvýhodnější a nejvýnosnější zemědělské pozemky,“ říká Karel Mičulka, výkonný manažer skupiny APF GROUP a dodává: „Současně budeme od dnešního dne značku VERDANT používat jako zastřešující termín v rámci komunikace celé naší skupiny.“

Fond VERDANT působí na zemědělském trhu s významný růstovým potenciálem. Nabízí přístup k investicím do českého zemědělství, které představují konzervativní a stabilní alternativu k tradičním investičním produktům. Jde o alternativu k bankovním produktům a jedná se o ideální způsob, jak diverzifikovat portfolio a snížit jeho míru rizika.

„Zemědělská půda pro nás není pouze investiční aktivum, vnímáme ji zároveň dědictví, které jsme přijali od našich předků se závazkem předat ji dále budoucím generacím. Naším cílem je proto udržitelné využívání půdy a rozvoj moderního zemědělství s maximální ochranou životního prostředí,“ dodává Karel Mičulka.

Představení fondu VERDANT VERDANT (APF GROUP EUROPE SICAV P.L.C.) je privátní fond kvalifikovaných a profesionálních investorů typu SICAV zřízený skupinou VERDANT, která se zaměřuje na dlouhodobé investice do zemědělské půdy a zemědělských projektů a od roku 2024 realizuje také vlastní zemědělskou výrobu. Finanční prostředky fondu jsou směřovány na podporu evropského zemědělství a nákup zemědělských pozemků.

Reklama

Slovo verdant se v angličtině používá k popisu něčeho, co je zelené nebo bohaté na vegetaci. Pochází z francouzského slova verdoier, což znamená být zelený. Správcem fondu je AQA Capital Ltd. se sídlem na Maltě.

Skupina VERDANT se především zaměřuje na dlouhodobé investice do zemědělské půdy a zemědělských projektů. Od roku 2024 byla činnost skupiny rozšířena o vlastní zemědělskou výrobu. Celková výměra zemědělských pozemků ve vlastnictví skupiny VERDANT ke dni 31. 8. 2024 činila více než 827 hektarů.

Teplárna Frýdek-Místek

Odklon od uhlí bude stát české teplárny 200 miliard

Investice do transformace českých tepláren přesáhnou 200 miliard korun. V posledních třech letech přešlo od spalování uhlí na jiný typ paliva deset tepláren v ČR, které zásobují dohromady 110 tisíc domácností. Další velké teplárny plánují odklon od uhlí v příštích letech, transformaci chtějí dokončit do roku 2030.

Přečíst článek

František Ježek z Raiffeisenbank

František Ježek z Raiffeisenbank: Udržitelnost je součástí naší strategie a dostává se i do digitalizace

Udržitelnost a ESG principy jsou zaklínadlem moderní doby. Co to ale v praxi znamená pro banky a jejich klienty? Detaily popisuje ředitel korporátního bankovnictví a člen představenstva Raiffeisenbank František Ježek. Upozorňuje ale také na to, že klienti, kteří nepodnikají žádné kroky k dosažení CO2 neutrality, budou zařazováni do vyšší rizikové kategorie s vyšším rizikem refinancování a tomu budou do budoucna odpovídat i podmínky financování.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Církev prokázala obchodního ducha. Díky dřevu loni vydělalo pražské arcibiskupství dvě stě milionů, letos sází i na byty

Byznysu církve se začalo dařit. Díky dřevu vydělala stamiliony, masivně investuje do realit

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme