Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vista Outdoor odmítla další nabídku na převzetí. Strnad ale ještě nemá nic jisté

Americký podnik Vista Outdoor odmítl nabídku na spojení s českou Colt CZ
iStock
 ČTK

Americký výrobce munice a outdoorového vybavení, společnost Vista Outdoor, obdržel další nabídku na odkoupení divize Kinetic Group. Nejmenovaný zájemce za divizi nabízí více než dvě miliardy dolarů (46 miliard korun). Na konci května se přitom Vista už předběžně dohodla s českou společností Czechoslovak Group (CSG) miliardáře Michala Strnada, že jí divizi za 1,96 miliardy dolarů (45 miliard korun) prodá.

Reklama

Vista Outdoor v pondělí také odmítla vylepšenou nabídku na převzetí od společnosti MNC Capital. MNC Capital na začátku června zvýšila nabídku z 37,50 USD za akcii na 39,50 USD za akcii, což Vistu ocenilo na více než tři miliardy dolarů (přes 67 miliard korun).

Akcie Visty před zahájením dnešního obchodování vykazovaly růst kolem dvou procent na 36,50 dolaru.

Michal Strnad, majitel holdingu Czechoslovak Group

MNC Capital chce trumfnout Strnada a zvýšila nabídku na převzetí Vista Outdoor

Investiční společnost MNC Capital zvýšila nabídku na převzetí americké společnosti Vista Outdoor, která ale preferuje jinou dohodu s českou firmou Czechoslovak Group (CSG). MNC už jednu nabídku učinila, Vista ji však odmítla jako neadekvátní. Nyní se MNC rozhodla nabídka zvýšit na 39,50 dolarů za akcii, což Vistu oceňuje na více než tři miliardy dolarů (přes 67 miliard korun), uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek

Vista v roce 2022 oznámila, že oddělí své divize outdoorových a sportovních produktů do dvou samostatných podniků. Musí ale ještě plně dokončit oddělení svého segmentu outdoorových produktů, který zahrnuje přilby a láhve na vodu.

Reklama

Na konci května se Vista dohodla na prodeji své divize sportovního vybavení a munice Kinetic Group firmě CSG podnikatele Michala Strnada. Už loni v listopadu odmítla nabídku na spojení od českého výrobce zbraní Colt CZ s tím, že nabídka Vistu podhodnocuje. Colt nabízel zhruba 30 dolarů za akcii.

Pokud by Vista přistoupila na vylepšenou nabídku na divizi Kinetic Group, musela by nejprve odstoupit od předběžné smlouvy se Strnadovou CSG. Za zrušení transakce by pak firmě CSG vyplatila 47,75 milionu dolarů.

Michal Strnad, majitel CSG

Strnad kupuje za desítky miliard divizi sportovního vybavení americké firmy Vista Outdoor

Společnost Czechoslovak Group (CSG) českého podnikatele Michala Strnada koupí za 1,96 miliardy dolarů (44,4 miliardy korun) divizi sportovního vybavení americké firmy Vista Outdoor. Firmy o transakci jednaly od loňska, Vista nabídku přijala až díky tomu, že CSG v pondělí nabízenou částku zvýšila o 50 milionů dolarů.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Michal Strnad, majitel CSG

Zbrojař Strnad: U části munice pro Ukrajinu chybí celé díly. Dodávky se kvůli tomu zdrží

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme