Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Wizz Air nabízí neomezené létání na rok za necelých 13 tisíc. Má ale i další podmínky

Wizz Air nabízí neomezené létání na rok za necelých 13 tisíc. Má ale i další podmínky
Profimedia
 ČTK

Maďarské nízkonákladové aerolinky Wizz Air přicházejí s možností předplatit si na rok neomezené létání. Účtují si za ně 499 eur (12 600 korun) a mají ještě další podmínky. Podle zpravodajského serveru BBC je koncept "all you can fly" (vše co můžeš nalétat) poměrně nový, i když podobný systém mají i společnosti Frontier Airlines ze Spojených států a malajsijská AirAsia.

Reklama

Zvýhodněná cena roční permanentky bude k dispozici do 16. srpna, poté se zvýší na 599 eur, stojí na webu letecké společnosti. Od září budou mít předplatitelé možnost cestovat do destinací v Evropě, severní Africe, na Blízkém východě a v Asii, pokud si rezervují volný let nejpozději tři dny před odletem a zaplatí paušál 9,99 eura.

Wizz Air uvedla, že prodává 10 tisíc těchto předplatných, která jsou rozdělena po jednotlivých letištích, z nichž létá. Podle BBC News je ale už nyní několik letišť vyprodaných. Maďarský úřad pro hospodářskou soutěž firmě tento měsíc vyměřil pokutu 770 tisíc eur (19,4 milionu korun) za klamavou komunikaci, uvádí BBC. Podle úředníků Wizz Air nabádala zákazníky k nákupu dražších cestovních balíčků.

Společnosti Wizz Air klesl v prvním fiskálním čtvrtletí provozní zisk o 44 procenta na 44,6 milionu eur. Příčinou byly náklady související s problémy s motory letadel Airbus.

Wizz Air se dostane do zisku až letos

Aerolinky Wizz Air loni snížily ztrátu, letos už čekají zisk

Maďarská nízkonákladová letecká společnost Wizz Air v uplynulém finančním roce snížila ztrátu skoro o 17 procent na 535,1 milionu eur (12,7 miliardy korun). V aktuálním finančním roce ale už firma očekává návrat k zisku, a to díky silné poptávce po cestování a expanzi flotily.

Přečíst článek

Reklama

Letiště Praha loni odbavilo 13,8 milionu cestujících

Letiště Praha se pomalu vrací na čísla před covidem. Loni odbavilo 13,8 milionu cestujících

Z pražského Letiště Václava Havla loni odcestovalo 13,8 milionu cestujících. Meziročně se počet odbavených cestujících zvýšil o 29 procent, a dostal se tak na 78 procent počtu odbavených cestujících v roce 2019 před pandemií covidu-19. Na začátku minulého roku letiště pro rok 2023 odhadovalo zhruba 12,5 milionu přepravených cestujících, tuto prognózu tedy překonalo o více než 1,3 milionu.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme