Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zemětřesení v Partners: Petr Borkovec jde řídit banku s Markem Ditzem. Do sítě přijde Petr Křen

Petr Borkovec/Partners
Partners/Užito se svolením
Tereza Zavadilová
tzv

Spoluzakladatel Partners Petr Borkovec bude řídit Partners Banku v roli co-CEO s Markem Ditzem. Jeho klientský kmen přebere Petr Křen.

Reklama

Spoluzakladatel a spolumajitel poradenské sítě Partners Petr Borkovec se rozhodl, že postupně utlumuje své další podnikatelské aktivity ve prospěch angažmá ve skupině Partners a v Partners Bance. Tu finančně poradenská skupina spustila pro veřejnost letos v dubnu.  

Petr Borkovec je zakladatelem a dlouholetým šéfem finanční skupiny Partners. To podle něj dál zůstává, nebude se ale už tolik angažovat v poradenské síti Partners Financial Services (PFS). „Když vznikla Simplea nebo Rentea,  moje role byla většinou hlavně u vymýšlení a vzniku dané propozice, jak má fungovat. Většinou to byla relativně malá věc  s jedním produktem a byl tam silný lídr. S ním vše konzultuji, ale nedá se říci, že bych byl přímo v budování té instituce, spíše jen propozice, protože jsem produktový a technický člověk,“ uvedl v rozhovoru pro newstream.cz.  

Petr Borkovec/Partners

Petr Borkovec: Partners Banka má tolik klientů, že se nám přehřál klientský servis

V rychlosti transakcí je s aplikací Partners Banky srovnatelný jen Revolut, říká její zakladatel a šéf skupiny Partners Petr Borkovec. Na technologický systém banky je hrdý, firma si ho vyráběla na míru. Jaké to je, v dnešní době na zelené louce postavit banku? Drahé, stálo to osm set milionů korun, ale čtvrtinu nákladů na banku podle něj pokryly vysoké úrokové sazby, které zhodnotily peníze nachystané na spuštění banky. Banka roste rychleji, než zakladatelský tým čekal, proto s ní mají velké plány. „Za sedm let chceme mít v bance milion klientů jen v Česku,“ plánuje Borkovec.

Přečíst článek

To se teď změní. „Banka je natolik obrovská věc, že to transformuje celou skupinu. Nebudu už přímo v PFS, ale bude se mnohem víc posilovat moje role lídra skupiny a budu se více věnovat bance,“ uvedl. Prakticky to znamená, že Borkovec bude spoluřídit banku s Markem Ditzem v roli co-CEO. „Nastupuji v bance také do boardu, což nyní řešíme s ČNB, protože to musí projít schválenim,“ uvedl.  

Reklama
Marek Ditz Partners, užito se svolením

Výkonné role v bance budou rozděleny tak, že Borkovec bude mít na starosti především produkt, distribuci a marketing a Ditz risk, compliance, úvěry, IT a podobně. „Moje role kromě šéfa skupiny bude nejvíce v budování banky a koordinaci všeho, co se ve skupině děje. Já bývám ve věcech hodně hluboko, věnuji se  produktům, aplikaci a podobně,“ popsal Borkovec.  

Do managementu skupiny zároveň přichází nový člověk, Petr Křen. „Býval zemský ředitel v OVB, pak dělal kouče, vytvořil úspěšný školicí institut. Domluvili jsme se, že mu prodám mé partnerství, protože se tomu nemůžu věnovat naplno,“ uvedl Borkovec.  

Borkovec postupně utlumuje podnikatelské aktivity, které měl mimo Partners. To se týká například prodejen Sklizeno, které se postupně rozprodává. Borkovec prodává i podíl ve Fruitissimu a ve firmě Zdravá lednice.  

Ředitel pojišťovny Simplea Martin Švec
video

Šéf pojišťovny: Covid zničil Čechům zdraví, lidé jsou více nemocní

Děti se nemohly potkávat, nesetkávaly se s dětskými bacily v kolektivech, takže dnes jsou více nemocné. Vidíme to ale i u dospělých, říká ředitel pojišťovny Simplea Martin Švec.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme