Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Živě: Siemens propojuje výrobní a informační technologie

Komerční spolupráce

Na Mezinárodním strojírenském veletrhu 2024 uvádí společnost Siemens nejnovější produkty a řešení, které se zaměřují na propojení informačních (IT) a výrobních technologií (OT). Konektivita, kybernetická bezpečnost a využití digitálních dvojčat a datové analytiky ve výrobě představují základní kameny digitální transformace.

Reklama

O stavu digitalizace v České republice a přínosu digitální transformace pro české firmy hovoří Eduard Palíšek, generální ředitel Siemens Česká republika a ředitel Siemens Digital Industries. 

Zásadní výhodou propojených IT a OT technologií, zdůrazňuje v živém rozhovoru pro ČTK Connect z brněnského výstaviště vedoucí oddělení Factory Automation a partnerské sítě Tomáš Froněk, je možnost v řešeních a technologiích plně využít možností umělé inteligence. Siemens představuje na MSV vůbec poprvé v České republice řídicí systém Simatic Robot Pick AI, určený pro šestiosé roboty, které provádějí tzv. vychystávací operace.

Debatu s Eduardem Palíškem a Tomášem Froňkem budeme streamvat živě. Přenos začně kolem 14:00:

V české premiéře uvádí Siemens i řídicí systém Sinumerik 828D na soustruhu DynaTurn 102 CNC od české společnosti DynamiTech. Další inovace, řešení a produkty, které si zákazníci a návštěvníci veletrhu mohou v Brně prohlédnout, představí ředitelka komunikací Veronika Němcová. 

Reklama

Expozice Siemens je součástí stánku NCP 4.0, pavilon F.

Zisk koncernu Siemens překonal odhady

Koncern Siemens překonal odhady a zvýšil provozní zisk

Německý průmyslový koncern Siemens zvýšil ve třetím fiskálním čtvrtletí provozní zisk před započtením některých položek o 11 procent na tři miliardy eur (bezmála 76 miliard korun) a překonal odhady. Firemní zákazníci modernizují elektrickou infrastrukturu, a roste tak poptávka po výrobním softwaru, uvedla firma ve své výsledkové zprávě, ve které potvrdila výhled na letošní fiskální rok.

Přečíst článek

Čtvrtletní zisk Siemensu překonal odhady, čeká ale zpomalení růstu tržeb

Siemens zvýšil zisk na rekordních 3,4 miliardy eur a plánuje vstup své divize na burzu

Německý průmyslový koncern Siemens ve čtvrtém čtvrtletí zvýšil zisk o sedm procent na rekordních 3,4 miliardy eur, tedy asi 83 miliard korun, a překonal odhady. Příští rok ale čeká zpomalení růstu tržeb.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

video

Živě: Co ukáže 65. Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně, odhalují pořadatelé

Přečíst článek
Rezidence Bella Vista v Praze 7

Petr Dufek: Efekt nižší DPH vyprchal, byty jsou opět nejdražší v historii. A bude hůř

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme