Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Změny v dozorčí radě Mafry. Přichází Dlouhý či Dienstl

Vydavatelství Mafra na Smíchově
ČTK
 ČTK

Společnost Kaprain, jako nový vlastník mediální skupiny Mafra, kompletně obměnila dozorčí radu vydavatelství.

Reklama

Jejím novým předsedou je nově marketingový ředitel Kaprainu Jakub Dlouhý a členy pak právník Pavel Lupínek, vedoucí výroby Mafry Martin Kudera, který jediný v orgánu zůstává z doby vlastnictví Agrofertem, a nejnověji i Jan Dienstl, který Mafru zná z předchozího vyjednávání o odkupu pro jiného zájemce. 

V dozorčí radě naopak po přechodu vlastnictví z Agrofertu na Kaprain skončil dočasně dosazený místopředseda Michal Adamovský, bývalý předseda Karel Vabroušek a Vladan Rámiš.

Zástupci Kaprainu uvedli, že zatímco Synthesia byla po únorové akvizici rychle začleněna do jeho existující chemické divize, s fungováním mediální skupiny se nový majitel stále seznamuje. „Aktuálně pracujeme na analýze efektivity a rozvojového potenciálu jednotlivých titulů i celé mediální skupiny. Silné personální obsazení dozorčí rady je jednou z podmínek úspěšného rozvoje Mafry. Mají v ní proto své místo experti na komunikaci, byznys i zástupce zaměstnanců,“ uvedl generální ředitel Kaprainu Marcel Dostal.

Mafra je největším multimediálním domem na českém trhu, který prostřednictvím svých produktů pravidelně osloví téměř tři miliony čtenářů tisku a měsíčně 7,2 milionu návštěvníků internetu. Celková čtenost titulů Mafry je 4,85 milionu čtenářů, což představuje 55,6 procenta populace v ČR ve věku 12 až 79 let.

Reklama

Eva Bučová se stala novou generální ředitelkou banky ING v Česku

Eva Bučová se stala novou generální ředitelkou banky ING v Česku

Stávající ředitelka pro korporátní klienty a předsedkyně výboru pro udržitelnost v ING Česká republika Eva Bučová přebírá od 1. července 2024 funkci po Eriku Fortgensovi, který byl v červnu 2024 jmenován ředitelem korporátního bankovnictví pro region střední a východní Evropy.

Přečíst článek

Ludvík Baleka je novým šéfem Pražské plynárenské

Ludvík Baleka je novým šéfem Pražské plynárenské, nahradí Pacovského

Novým předsedou představenstva Pražské plynárenské je Ludvík Baleka. Ve firmách skupiny působí od roku 2018, v minulosti pracoval i v dalších energetických společnostech jako například ČEZ nebo MND.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Miliardář Karel Pražák

Kaprain utahuje opasky. Skupina snížila rozpočet vydavatelství Mafra o více než miliardu

Přečíst článek
Nastává konec papírových novin

Dalibor Martínek: Lidovky končí. Nastává dlouho očekávaný konec papírových novin

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme